İÇİNDEKİLER: sergi / malzeme adresleri: ayan ebru sanat malzemeleri türk islam sanatları güven sanat / kurs adresleri /
Ebrucular: sayfa 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 / hatip mehmet efendi için / ebru tarihi / ebru kitapları: ingilizce - türkçe / YouTube

ebrucular 5

Burcu Sönmez (1979-İstanbul)
TRT İstanbul Radyosu'nda ney sanatçısı. 
1996'da Fuat Başar ve Tülay Taşçıoğlu'ndan ebru öğrenmeye başladı. 
1997'den beri Caferağa Medresesi’nde ney dersleri vermekte. Haliç Üniversitesi ney öğretim görevlisi. Ebru çalışmalarını hocası Ayla Makas'la sürdürmektedir.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN
*
Önder Polat (1974-İstanbul)
İ.T.Ü. Mimarlik fakültesi'nden mezun olup Silivri'ye taşındı. 
Kendi bürosunda mimarlik-müteahhitlik hizmetleri vermektedir. 
Niyazi Bulut'un açtığı Mecit Uluşahin Sanat Galerisi'nde resim dersleri aldı. 
Aynı zamanda ebruzen Vedat Vaytaş eşliğinde ebru dersleri gördü. 
Geniş bilgi için: TIKLAYIN

*
Harun Eğilmez (1973-Yozgat)
Ankara Yapı Meslek Lisesi mezunu. 

Ebruyu Begüm Arıkonmaz'dan öğrendi. İş arkadaşları Samet Baran ve Yakup Ateş’ten destek aldı. Geleneksel ebru yapıyor. Hocasının açtığı öğrenci sergilerine katılıyor ve Ankara'da özel bir şirkette çalışıyor.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN

*
Gülyüz Atkovar (1954-Kırıkkale) 
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı'nda profesör ünvanı aldı. 

Halen bu görevine devam ediyor. 
2003 Ekim ayında Füsun Arıkan atölyesinde Geleneksel Türk Ebru Sanatı derslerine katıldı ve bu atölyenin ebru sergilerine katıldı.
*
Menderes Karcı (1971-Kilis) 
Kilis ve Diyarbakır  Diyanet Teşkilatı görevlisi oldu. 5 yıl kuyumculukla uğraştı. Resim ve fotoğrafla ilgilendi. İstanbul’da ebru sanatına yöneldi ve dersler aldı. Halen bir kamu kuruluşunda çalışıyor. Ebru Dersleri veriyor. Ebru sanatı ile ilgili çeşitli karma sergi ve aktivitelere katıldı.

Geniş bilgi için: TIKLAYIN
*
Abdullah Teke (1981-Urfa) 
Ege Ü. Bilgisayar Mühendisliği yüksek lisans öğrencisi. BİTAM Network Yönetim Grubu'nda sistem yöneticisi. İzmir’de yaşıyor. CISCO CCNA sertifika programı eğitmeni. Ebruyu Nuri Pınar’dan öğrendi. Bağlama, sinema, kitap, Türk halk ve Türk sanat müzikleri ilgilendiği alanlar.
 

Geniş bilgi için: TIKLAYIN
*
Ezgi Erol (1982-İstanbul)
Ebruyu Ayla Makas'tan öğrendi. Ciltçilik ve seramik dersleri aldı. Ebru dersleri verdi. Kars Kültür Sanat Festivali'nde atölye eğitmenliği yaptı. Karadeniz Ereğlisi Sanat Kurumu Derneğinde ebru dersleri verdi ve öğrenci sergisi düzenledi. Çalışmalarını Taksim'deki atölyesinde sürdürüyor.
 

Geniş bilgi için: TIKLAYIN
*
Sema Balkaya (1978-İstanbul)
1997’de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun. 

Ebru'ya okul bünyesinde, Hikmet Barutçugil kursunda başladı. 
İlki 1997’deki IV. Ebruzenler Kongresi Sergisi olmak üzere birçok karma sergiye katıldı. Çalışmalarını 1997’den beri Ebristan İstanbul Ebru Evi bünyesinde sürdürmektedir.
Geniş bilgi için:
*
Recep Çırık (1952-Çankırı)
Ankara Atatürk İlkögretmen Okulu'nu bitirdi. Okul yıllarında siyah-beyaz fotoğrafçılık yaptı. 1977'de Belçika'da öğretmen olarak göreve başladı. Gent Belediyesi Belediye Okulları Türkçe Dil ve Kültür Dersleri öğretmeni oldu. Şiir, karikatür, tasarım ve kaligrafi ile ilgili. Ebru yapıyor.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN
*
Ayten Sarıkaya (1959-Ünye)
Çankırı, Afyon, ve Ankara’da Resim Öğretmenliği yaptı. 
Ankara’daki ulusal bayramları hazırlama ve kutlama komitesinde görev aldı. 
2001'de emekli oldu. 2003 Devlet Türk Süsleme Sanatları Ebru Yarışmasında eseri sergilendi.Çalışmalarını Ankara’daki atölyesinde sürdürüyor.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN
*
Salim ŞAHİN (1969-Ankara)
Makine mühendisi. C. Bayar Üni. öğretim üyesi. Akademik çalışmalarını Kanada'da sürdürüyor. Ebruyu ilk Haluk Kürkçüoğlu'dan öğrendi. Nuri Pınar'dan  dersler aldı. Manisa'da ilk kişisel sergisini açtı. Kanada'da yaşıyor, ebru öğretiyor ve tanıtım amaçlı gösteriler yapıyor.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN
*
Süveybe Köse (1978-Amasya)
İlk, orta ve lise eğitimini Amasya’da tamamladı. 
1999'da Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim Öğretmenliği eğitimine başladı. Grafik Ana Sanat Programı'nı 2003'te tamamladı. Ebruyu İsmail Dündar’dan öğrendi. Amasya'da yaşıyor, ebru dersleri veriyor.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN
*
Ömer Sabuncu (1965-Şanlıurfa)
İktisat ve İlahiyat Fakülteleri mezunu olup Yüksek Lisans yaptı. 
5 yıl hat çalıştı. Ebruyu Timuçin Tanarslan’dan öğrendi. Çalışmalarıyla 2 kişisel, 6 karma olmak üzere toplam 8 sergiye katıldı. Şanlıurfa’da yaşamakta, Kültür ve Turizm Bakanlığı adına ebru kursları vermektedir.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN

*
M. Nihan Büyüksezer (1954-Isparta)
A.Ü.Siyasal Bilgiler Fakültesi işletme mezunu. 
Ebruyu, kurucu ve yöneticisi olduğu özel okulun üstün yetenekli çocuklarıyla buluşturduğu T. Taslacıoğlu'ndan öğrendi. Hikmet Barutçugil'in atölye etkinliklerine katıldı. Kadıköy Altıyol'daki kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN



Sayfalar:
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder