İÇİNDEKİLER: sergi / malzeme adresleri: ayan ebru sanat malzemeleri türk islam sanatları güven sanat / kurs adresleri /
Ebrucular: sayfa 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 / hatip mehmet efendi için / ebru tarihi / ebru kitapları: ingilizce - türkçe / YouTube

ebrucular 7

Nazan Yüksel (1955-Zonguldak)
İTÜ İnşaat Fakültesi mezunu. Ebruyu Küçükyalı Kız Meslek Lises ve Narlıdere Halk Eğitim Merkezindeki Serkan İlden Atölyesi’nde öğrendi. Ebru ve Türk Sanatları dalında çalışmalarına başlamış ve halen devam ettirmektedir. Karma sergilere katıldı. MEB onaylı ebru kurslarını tamamladı, ebru eğitmeni olmaya hak kazandı.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN
*
Ali Çalışır (1966-Kahramanmaraş)
ODTÜ İşletme mezunu. 2000'den beri ebru yapıyor. Turizm Bakanlığı 14. Süsleme Sanatları Yarışması'da 1. Oldu. Hattat Kamil Nazik'ten hat dersi aldı. Turizm Bakanlığı Devlet Sanatçı Tanıtım Kartı sahibi. Özel sergi açtı, karma sergilere katıldı. Çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürüyor.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN
*
Atilla Can (1969-  )
29 mayıs 2005'de ebruya başladı. 
Ebru sanatçısı Ali Çalışır'dan ebru dersleri aldı. 
2009 yılı ''Hat Dergisi'' yılın ebru sanatçısı seçildi. Halen bir kamu kurumunda hekim olarak çalışan sanatçı, evli ve bir kız babasıdır.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN
*
Halis Ayan (1959- Tokat)
19 Mayıs Ünv. Eğitim Enstitüsü resim bölümü mezunu. Öğretmen. 
Amasya'da karma sergiye katıldı. Fuat Başar, Peyami Gürel, Ahmet Çoktan ve Osman Şimşek'ten birer aylık uygulamalı ebru kursu aldı. Hüsn-ü hat sülüs'ü Mehmet Memiş, Rafet ve Musa hocalardan aldı. Kocaeli'ye taşındı. Emekli.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN

*
Songül Kartal (1980-Trabzon)
Karadeniz Teknik Üniveristesi İnşaat bölümü mezunu. 

Ebruyu Bursa'da, minyatürü İstanbul'da öğrendi. Trabzon'da birçok uluslararası festival ve etkinliğe katıldı. Trabzon'daki atölyesinde ebru ve minyatür dersleri vermektedir. 
Her yıl bu kentte  ebru ve minyatür sergileri açmaktadır.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN
*
Cemaliye Deveciler (1959-Balıkesir)
Ebru'ya Küçükyalı Pratik Kız Sanat Okulu'nda başladı. Narlıdere Halk Eğitim Merkezi Serkan İlden atölyesinde devam etti. Fuat Başar’ın konuk öğrencisi oldu. Evinde çalışıyor. Neyzen Sadrettin Özçimi'nin ebru derslerine giriyor. Karma sergilere katıldı. MEB onaylı ebru kurslarını tamamladı, ebru eğitmeni olmaya hak kazandı.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN

*
Berrin Akdere (1961-Erzurum)
9 Eylül İşletme Fakültesi İşletme Ekonomisi Bölümünde mezunu. Küçükyalı Kız Meslek Lisesi ve Narlıdere Halk Eğitim Merkezinde Serkan İlden Ebru atölyesinde Ebru ve Türk Sanatları konusunda eğitimine devam etmektedir.Karma sergilere katıldı. MEB onaylı ebru kurslarını tamamladı, ebru eğitmeni olmaya hak kazandı.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN

*
Nezaket Bahar Yadigar
Gazi Üniversitesi'nden mezun. Halen Ankara'da Öğretmenlik yapıyor.
Ebru, tezhip, çini motifleme / Latin Hattı çalışmaktadır. AnkaraDikmen'deki Kendi atölyesinde ve Başkent Halk Eğitim Merkezi'nde dersler veriyor. 
Birçok karma ve kişisel sergiye katıldı.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN
*


Sayfalar:
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder