İÇİNDEKİLER: sergi / malzeme adresleri: ayan ebru sanat malzemeleri türk islam sanatları güven sanat / kurs adresleri /
Ebrucular: sayfa 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 / hatip mehmet efendi için / ebru tarihi / ebru kitapları: ingilizce - türkçe / YouTube

ebrucular 6

Okan Akın (1969-ERZURUM)
Uludağ Üniversitesi Tekstil Tasarım mezunu. 

K. Özdesen ve İ. Üstüncan cam sanatları atelyesinde çalıştı. 
Erzincan ve İzmir Endüstri Meslek Liselerinde öğretmenlik yaptı. 1996'da Hollanda'ya yerleşti. 'Atelier Okan Akin' atelyesini kurdu. Hollanda'da ebru kursları düzenliyor.
Geniş bilgi için: 
TIKLAYIN

*
Şenay Bostancı (- İstanbul)
Yakup Cem’den minyatür, Cahide Keskiner'den tezhip dersleri aldı. 

Topkapı Sarayı Türk Süsleme Sanatları Tezhip kursundan mezun oldu. Ebruyu Hikmet Barutçugil’den öğrendi. Karma sergilere katıldı. İlk kişisel sergisini Basın Müzesi'nde açtı. Simurg adlı bir atölyesi var.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN

*
Emine Solak (1978-İstanbul)
A.Ü. İlahiyat Fakültesi önlisans programını bitirdi. 

Hüseyin Türkmen ve Ali Alparslan'dan hat dersleri aldı. Ebruyu Ayla Makas ve Fuat Başar'dan öğrendi. Nilüfer Kurfeyz'ten tezhib dersi alıyor. Üsküdar'daki atölyesinde ebrû dersleri vermekte ve kişisel çalışmalarına devam etmektedir.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN

*
Naile Bozkurt (1960-Ürgüp)
Ebru yapmayı Figen Yurtseven'den öğrendi. 

Timuçin Tanarslan'dan destek alarak üretime başladı. 2002'de emekli oldu ve Alanya'da kendi sanatevini açtı. 2007'de atölyesini Ürgüp'e taşıdı. Yerli ve yabancı kursiyer yetiştirdi. Sergiler açtı. Halen Ürgüp'te yaşamaktadır.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN

*
Hülya Eroğlu (1960-Ankara)
Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğiti Bölümünü mezunu. Kültür Bakanlığı'nın 12.-13. Devlet Ebru Yarışmaları'nda eserleri sergilendi. Üç kişisel ve Etimesgut Belediyesi'nde öğrencilerle sergi açtı. Tv programlarına katıldı. Çalışmalarını atölyesinde sürdürüyor. Evli, üç çocuk annesi.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN

*
Güler Elhan (19546-Kilis)
İlk Okulu Kilis’te, Orta Okulu Ankara’da okudu. Ebru'yu eşi Salih Elhan’dan öğrendi. MEB ebru ve tezhip kursunundan sertifika, Bedia Altınbaş’tan tezhip dersi aldı. 12. Türk Süsleme Sanatları Yarışması birincisi. Galeriler, özel okullar ve Kültür Bakanlığı'nda dersler veriyor. Yurtiçi-yurtdışı karma sergilerine katıldı.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN

*
Serkan İlden (1975-Kars)
lisans ve Yüksek Lisans eğitimi aldı. Dokuz Eylül Ü.G.S.E. Geleneksel Türk El Sanatları Ana Sanat Dalında sanatta yeterlik eğitimini sürdürüyor. Ebru'yu Kadir Tuzcu ve Fuat Başar'dan öğrendi. Narlıdere Halk Eğitim Merkezi'nde ebru eğitimi veriyor. Kişisel sergiler açtı, karma sergilere katıldı.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN

*
Süreyya Uyan (-İzmir)
1980'de İngilizce öğretmeni oldu. 

Ebru yapmayı Serkan İlden’den öğrendi. Ebrizmir grubu üyesi. Sergiler açtı. Karma sergilere katıldı. Ebruyu diğer geleneksel el sanatlarına uygulamak istiyor. Halen İzmir'de yaşıyor ve çalışmalarını bu kentte sürdürüyor.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN - 
TIKLAYIN
*
Yeşim Göktepe (1963-İzmir)
İzmir Özel Türk Lisesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. Ebruyu Serkan İlden'den öğrendi. Narlıdere etkinliklerinde: Halk Eğitim Merkezi Kursları, Emekli Sandığı ve Bakım Evi, Halk Eğitim Merkezi Kursları, H.E.M. Sergi Salonu, Yarışmada Şenlikleri Karma sergilerine katıldı.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN

*
Şanda Serim (1963-İzmir)
İzmir Özel Türk Koleji ve Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. 

Çeşitli kuruluşlarda çalıştı. Ebruyu Serkan İlden'den öğrendi. 
Karma sergilere katıldı. 
Halen İzmir'de yaşıyor ve çalışmalarını bu kentte sürdürüyor.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN

*
Ayşen Bilgi (1963-İzmir)
İzmir Özel Türk Koleji ve 
Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce bölümü mezunu. İngilizce öğretmeni. Ebruyu Serkan İlden’ den öğrendi. 
Ebrizmir grubu üyesi. Karma ebru sergilerine katıldı. 
Halen İzmir’de yaşıyor ve çalışmalarını bu kentte sürdürüyor.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN
*
Kerim Güngör (1967-Mersin)
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 1991 mezunu. 

Mersin de pratisyen hekim olarak çalışıyor. 2006'da ebruya başladı.
Evinin bir bölümünde ebru çalışıyor. Mersin KİPA da ebru kursu verıyor. 
Evli ve bir oğlu sahibi.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN

*
Birsel Özen ( 1952 - .....)
DGSA Mimarlık Bölümü mezunu. Hikmet Barutçugil'den ebru dersleri aldı. Desen tasarımı çalışmalarını ebru - tasarım beraberliği şeklinde sürdürüyor. 1 yurtdışı, 14 yurtiçi olmak üzere 15 kişisel ebru sergisi açtı. 2002 yılında kendi atölyesini kurdu, halen çalışmalarını bu atölyede sürdürmektedir.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN

*
Ersin Aksu (1959-Trabzon)
Ege Üni. Ziraat Fakültesi mezunu. Tarım Bak. kuruluşlarda çalıştı. İhracatı Yapılan Doğal Çiçek Soğanları konusunda bildiri, makale ve kitapları var. Ebruyu Küçükyalı Kız Meslek Lisesi ve Narlıdere Halk Eğitim Merkezi S. İlden'den öğrendi. Karma sergilere katıldı. MEB'den ebru eğitmeni olmaya hak kazandı.
Geniş bilgi için: TIKLAYIN




Sayfalar:
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder